Zjedz mięso, zostaw warzywa! Marty Popiołek (Warszawa)

Zjedz mięso, zostaw warzywa
Zjedz mięso, zostaw warzywa

Sposób przygotowania:

  • Wołowinę kroimy w sznycle
  • Obtaczamy mąką i smażymy z dwóch stron
  • Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Smażymy cebulę i czosnek
  • Suszone grzyby gotujemy, a następnie kroimy w drobne paski
  • Wywar z grzybów wlewamy do wołowiny i układamy grzyby
  • Kurki obsmażamy na maśle i układamy na wołowinie
  • Dodajemy pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz kardamon
  • Pieczemy przez około 2 godziny w temperaturze 180°C
  • Gotujemy kalafiora i ziemniaka
  • Do ugotowanego kalafiora i ziemniaka dodajemy odrobinę masła i śmietany, a następnie miksujemy
  • Mix sałat układamy na talerzu, dodajemy pokrojonego ogórka oraz pomidora i posypujemy pestkami granatu
  • Zalewamy sosem vinegret
podziel się:

Pozostałe wiadomości