Sposób przygotowania:
- Wołowinę kroimy w sznycle
- Obtaczamy mąką i smażymy z dwóch stron
- Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym
- Smażymy cebulę i czosnek
- Suszone grzyby gotujemy, a następnie kroimy w drobne paski
- Wywar z grzybów wlewamy do wołowiny i układamy grzyby
- Kurki obsmażamy na maśle i układamy na wołowinie
- Dodajemy pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz kardamon
- Pieczemy przez około 2 godziny w temperaturze 180°C
- Gotujemy kalafiora i ziemniaka
- Do ugotowanego kalafiora i ziemniaka dodajemy odrobinę masła i śmietany, a następnie miksujemy
- Mix sałat układamy na talerzu, dodajemy pokrojonego ogórka oraz pomidora i posypujemy pestkami granatu
- Zalewamy sosem vinegret
podziel się: