Zielony podsłuch na trójstyku granic Szymona Kozicza (Suwałki)

Zielony podsłuch na trójstyku granic
Zielony podsłuch na trójstyku granic

Sposób przygotowania:

  • Kapustę tniemy na na minimum centymetrowej szerokości paski.
    • Głąb kapusty tarkujemy w wiórki.
      • Marchewkę tarkujemy i tniemy na części.’
        • Świńskie uszy tniemy na centymetrowej szerokości paski
          • Oczyszczamy ze znajdujących się u nasady drobin tłuszczu i włosków.
            • Wszystkie skąłdniki wkładamy do dużego garnka.
              • Dodajemy 2 - 3 szklanki wody.
                • Gotujemy minimum półtorej godziny na wolnym ogniu.
                  • Mieszamy.
                    • W razie potrzeby dolewamy wody.
                      • Podajemy na gorąco z pieczywem na żytnim zakwasie.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości