Zielony podsłuch na trójstyku granic Szymona Kozicza (Suwałki)

Zielony podsłuch na trójstyku granic
Zielony podsłuch na trójstyku granic

Sposób przygotowania:

  • Kapustę tniemy na na minimum centymetrowej szerokości paski.
  • Głąb kapusty tarkujemy w wiórki.
  • Marchewkę tarkujemy i tniemy na części.’
  • Świńskie uszy tniemy na centymetrowej szerokości paski
  • Oczyszczamy ze znajdujących się u nasady drobin tłuszczu i włosków.
  • Wszystkie skąłdniki wkładamy do dużego garnka.
  • Dodajemy 2 - 3 szklanki wody.
  • Gotujemy minimum półtorej godziny na wolnym ogniu.
  • Mieszamy.
  • W razie potrzeby dolewamy wody.
  • Podajemy na gorąco z pieczywem na żytnim zakwasie.
podziel się:

Pozostałe wiadomości