Zielona wołowina z jaśminowym akcentem Joanny Dobrowolskiej (Warszawa)

Zielona wołowina z jaśminowym akcentem
Zielona wołowina z jaśminowym akcentem
Danie główne

Sposób przygotowania:

  • W garnku podgrzewamy olej.
    • Dodaj pastę curry.
      • Smażymy około 30 sekund.
        • Dodajemy pokrojoną w cienkie plastry wołowiny i podsmażamy całość około 4 minut.
          • Zalewamy wszystko mleczkiem kokosowym i rosołem z kurczaka.
            • Doprawiamy przyprawą warzywną, solą i odrobiną cukru.
              • Dodajemy pokrojone warzywa oraz bambus.
                • Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut.
                  • Dodajemy kilka listków bazylii.
                    • Podawaj z ryżem jaśminowym.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości