Zielnik z białą czekoladą Patrycji i Przemka (Pary)

Zielnik z białą czekoladą
Zielnik z białą czekoladą

Sposób przygotowania:

  • Sypkie składniki na spód mieszamy.
  • Dodajemy masło.
  • Powstałą masę wylewamy do brytfanny.
  • Składniki na masę mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.
  • Masę wylewamy na przygotowany spód.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 przez 60 minut.
  • Gotowy sernik wyjmujemy i pozostawiamy do ostudzenia.
  • Do gorącej, roztopionej czekolady dodajemy masło.
  • Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Dodajemy mleko skondensowane i ponownie mieszamy.
  • Ostudzony sernik polewamy przygotowaną masą czekoladową.
  • Deser wkładamy do lodówki na 40 minut.
  • Dekorujemy według uznania.
podziel się:

Pozostałe wiadomości