Zemsta królika Macieja Głosa (Wrocław)

Zemsta królika
Zemsta królika

Sposób przygotowania:

  • Do gotującej się w garnku wody dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy.
  • Obieramy i kroimy drobno ziemniaki, marchewki i pietruszkę.
  • Warzywa wrzucamy do gotującej się wody.
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Siekamy drobno czosnek, cebulę i imbir i smażymy na maśle.
  • Podsmażony czosnek, cebulę i imbir dodajemy do wywaru.
  • Zupę gotujemy około 25 minut, aż warzywa zmiękną.
  • Wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy.
  • Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  • Zupę blendujemy.
  • Płatki migdałów prażymy na suchej patelni.
  • Krem marchwiowy dekorujemy śmietaną i sprażonymi migdałami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości