Ze spiżarni Skórnych Edyty Włodarczyk (Śląsk)

Ze spiżarni Skórnych
Ze spiżarni Skórnych

Sposób przygotowania:

  • Dzień wcześniej kurczaka marynujemy w papryce i curry.
  • Filet z indyka mielimy w maszynce
  • Dodajemy dużo świeżo posiekanej pietruszki oraz sól i pieprz
  • Korpus kurczaka nadziewamy mięsem z indyka i polewamy olejem.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 3 godziny.
  • Nieobrane ziemniaki kroimy na pół i gotujemy w mundurkach
  • Ugotowane ziemniaki posypujemy tymiankiem i pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20 minut.
  • Nieobrane buraki gotujemy tak, aby były miękkie.
  • Ugotowane buraki trzemy, dodajemy cukier, ocet, sól, pieprz i mleko.

Sos - Sposób przygotowania:

  • Z masła i mąki robimy zasmażkę .
  • Gotową zasmażkę zalewamy mlekiem i wodą.
  • Dodajemy przeciśnięty czosnek i przyprawę uniwersalną.
podziel się:

Pozostałe wiadomości