Sposób przygotowania:
- Dzień wcześniej kurczaka marynujemy w papryce i curry.
- Filet z indyka mielimy w maszynce
- Dodajemy dużo świeżo posiekanej pietruszki oraz sól i pieprz
- Korpus kurczaka nadziewamy mięsem z indyka i polewamy olejem.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 3 godziny.
- Nieobrane ziemniaki kroimy na pół i gotujemy w mundurkach
- Ugotowane ziemniaki posypujemy tymiankiem i pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20 minut.
- Nieobrane buraki gotujemy tak, aby były miękkie.
- Ugotowane buraki trzemy, dodajemy cukier, ocet, sól, pieprz i mleko.
Sos - Sposób przygotowania:
- Z masła i mąki robimy zasmażkę .
- Gotową zasmażkę zalewamy mlekiem i wodą.
- Dodajemy przeciśnięty czosnek i przyprawę uniwersalną.
podziel się: