Ze spiżarni Skórnych Edyty Włodarczyk (Śląsk)

Ze spiżarni Skórnych
Ze spiżarni Skórnych

Sposób przygotowania:

  • Dzień wcześniej kurczaka marynujemy w papryce i curry.
    • Filet z indyka mielimy w maszynce
      • Dodajemy dużo świeżo posiekanej pietruszki oraz sól i pieprz
        • Korpus kurczaka nadziewamy mięsem z indyka i polewamy olejem.
          • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 3 godziny.
            • Nieobrane ziemniaki kroimy na pół i gotujemy w mundurkach
              • Ugotowane ziemniaki posypujemy tymiankiem i pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20 minut.
                • Nieobrane buraki gotujemy tak, aby były miękkie.
                  • Ugotowane buraki trzemy, dodajemy cukier, ocet, sól, pieprz i mleko.

                    Sos - Sposób przygotowania:

                    • Z masła i mąki robimy zasmażkę .
                      • Gotową zasmażkę zalewamy mlekiem i wodą.
                        • Dodajemy przeciśnięty czosnek i przyprawę uniwersalną.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości