Zbierała Andzia w lesie Anety Krupy (Zamość)

Zbierała Andzia w lesie
Zbierała Andzia w lesie

Sposób przygotowania:

Ciasto

  • Ze składników zagniatamy ciasto.
  • Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki, aby się schłodziło.
  • Ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim niewielkie foremki.
  • Pieczemy w piekarniku, w temperaturze 190°C przez około 20 minut.

Krem

  • Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody.
  • Rozpuszczoną żelatynę studzimy.
  • Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem wanilinowym.
  • Mascarpone ucieramy ze skórką z cytryny i cukrem.
  • Ubitą kremówkę i żelatynę łączymy ze sobą.
  • Krem nakładamy do szprycki, wciskamy do babeczek i ozdabiamy dowolnymi owocami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości