Przygotowanie:
Naleśniki
- Do garnka wlewamy mleko i wodę.
- Dodajemy jajka, sól, mąkę kukurydzianą i olej.
- Dokładnie miksujemy.
- Rozgrzewamy patelnię o średnicy 30 centymetrów.
- Na patelnię wylewamy grubą warstwę ciasta i dokładnie rozprowadzamy.
- Kiedy brzegi się zetną przewracamy naleśnik na drugą stronę.
- Gotowe naleśniki pozostawiamy do ostudzenia.
Farsz
- Szpinak myjemy i osuszamy.
- Czosnek obieramy i miażdżymy.
- Czosnek smażymy na maśle.
- Dodajemy szpinak
- Dusimy pod przykryciem, aż ze szpinaku wyparuje woda.
- Doprawiamy solą himalajską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
- Gotowy farsz studzimy.
- Ser feta mielimy.
- Gotowe naleśniki smarujemy serem feta
- Układamy szpinak i kawałki łososia.
- Zwijamy w rulon i pokroić na kawałki.
podziel się: