Zakręcony Pokemon Agnieszki Makuch (Kielce)

Zakręcony Pokemon
Zakręcony Pokemon

Przygotowanie:

Naleśniki

  • Do garnka wlewamy mleko i wodę.
  • Dodajemy jajka, sól, mąkę kukurydzianą i olej.
  • Dokładnie miksujemy.
  • Rozgrzewamy patelnię o średnicy 30 centymetrów.
  • Na patelnię wylewamy grubą warstwę ciasta i dokładnie rozprowadzamy.
  • Kiedy brzegi się zetną przewracamy naleśnik na drugą stronę.
  • Gotowe naleśniki pozostawiamy do ostudzenia.

Farsz

  • Szpinak myjemy i osuszamy.
  • Czosnek obieramy i miażdżymy.
  • Czosnek smażymy na maśle.
  • Dodajemy szpinak
  • Dusimy pod przykryciem, aż ze szpinaku wyparuje woda.
  • Doprawiamy solą himalajską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • Gotowy farsz studzimy.
  • Ser feta mielimy.
  • Gotowe naleśniki smarujemy serem feta
  • Układamy szpinak i kawałki łososia.
  • Zwijamy w rulon i pokroić na kawałki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości