Zafarbowane przez artystę podane Macieja Maniewskiego (Warszawa)

Zafarbowane przez artystę podane
Zafarbowane przez artystę podane

Sposób przygotowania:

  • Gruszki gotujemy przez około 25 minut w syropie z wody i cukru trzcinowego.
  • Brzoskwinie blendujemy dodajemy 1 łyżeczkę cukru trzcinowego.
  • Truskawki także blendujemy i dodajemy 1 łyżeczkę cukru trzcinowego.
  • Na talerz wylewamy mus z brzoskwini.
  • Z musu truskawkowego robimy kleksy
  • Gruszkę po ugotowaniu obieramy nożem i odsączamy z syropu.
  • Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i zatapiamy w niej odsączoną gruszkę.
  • Gruszkę w czekoladzie odstawiamy na kilka minut do lodówki.
  • Schłodzoną gruszkę układamy na musie brzoskwiniowym.
  • Dekorujemy borówkami i malinami, oraz liśćmi mięty.
podziel się:

Pozostałe wiadomości