Z sosny słychać dzięcioła stuk. A tutaj ryby bryzg! Joanny Gryziewicz (Mazury)

Z sosny słychać dzięcioła
Z sosny słychać dzięcioła

Sałatka - Sposób przygotowania:

  • Mieszankę sałat oraz rukolę układamy na talerzu
  • Na sałatach układamy pokrojone drobno rzodkiewki, łodygi selera i ogórka
  • Mięso sielawy rozdrabniamy i układamy na pozostałych składnikach
  • Posypujemy sezamem
  • Mieszamy ze sobą składniki sosu

Bułki - Sposób przygotowania:

  • Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto na końcu dodając tłuszcz.
  • Ciasto pozostawiamy na godzinę, aby wyrosło
  • Formujemy bułeczki i ponownie dajemy im wyrosnąć.
  • Następnie smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszką
  • Pieczemy w temperaturze 2000 C przez około 20 minut

Masło - Sposób przygotowania:

  • Masło wyrabiamy z natką pietruszki i szczyptą soli
podziel się:

Pozostałe wiadomości