Sposób przygotowania:
- Polędwiczki dzień wcześniej marynujemy w pokrojonym czosnku i przyprawie do mięsa wieprzowego.
- Zamarynowane mięso smarujemy masłem klarowanym i wkładamy do worka do pieczenia.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 60 minut.
- Przekuwamy worek i pieczemy przez 15 minut.
- Co pewien czas mięso podlewamy bulionem.
- Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
- Kapustę kroimy drobno i gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka.
- Ugotowane ziemniaki i cebulę łączymy i mieszamy.
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
- Podsmażoną cebulę dodajemy do ziemniaków i mieszamy.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Dodajemy ocet.
- Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy.
- Upieczone mięso podajemy z masą z ziemniaków i kapusty.
podziel się: