Włoskie szaleństwo Jakuba Przysuchy (Lublin)

Włoskie szaleństwo
Włoskie szaleństwo

Sposób przygotowania:

Ciasto

● Drożdże kruszymy i rozrabiamy w wodzie.

● Dodajemy oliwę, mąkę i sól.

● Wyrabiamy za pomocą miksera.

● Odstawiamy do wyrośnięcia.

● Gotowe ciasto rozwałkowujemy.

● Na cieście układamy mozarellę i rozprowadzamy sos.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 225°C przez 12-15 minut.

Sos

● Szalotkę kroimy drobno.

● Czosnek wyciskamy.

● Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy.

Dodatki

● Po upieczeniu pizzy układamy pozostałe składniki.

● Polędwicę wołową kroimy w plastry, solimy i podsmażamy przez chwilę na patelni.

● Pomidory kroimy w plastry.

● Oliwki kroimy drobno.

podziel się:

Pozostałe wiadomości