Sposób przygotowania:
- Śmietanę podgrzewamy ( nie zagotować) z cukrem i cukrem wanilinowym.
- Żółtka mieszamy delikatnie i wlewamy do śmietany.
- Mieszankę przelewamy do 4 kokilek. Stawiamy na blaszce, do blaszki wlewamy wodę na 1/3 wysokości kokilek.
- Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę w 100°C .
- Schłodzony krem po upieczeniu wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Sposób przygotowania:
- Zagotowujemy wodę z cukrem aż uzyskamy strukturę syropu.
- Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo zalewamy gorącym syropem.
- Miksujemy przez 2-3 minuty do uzyskania sztywnej piany.
- Pianę przekładamy do szprycy i dekorujemy kokilki z kremem.
- Pianę przypalamy opalarką do kremy brulee.
- Dekorujemy świeżymi malinami i miętą.
podziel się: