„Ważne połączenie” Martyny Brzezińskiej (Kalisz)

Ważne połączenie
Ważne połączenie

Sposób przygotowania:

  • Śmietanę podgrzewamy ( nie zagotować) z cukrem i cukrem wanilinowym.
    • Żółtka mieszamy delikatnie i wlewamy do śmietany.
      • Mieszankę przelewamy do 4 kokilek. Stawiamy na blaszce, do blaszki wlewamy wodę na 1/3 wysokości kokilek.
        • Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę w 100°C .
          • Schłodzony krem po upieczeniu wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

            Sposób przygotowania:

            • Zagotowujemy wodę z cukrem aż uzyskamy strukturę syropu.
              • Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo zalewamy gorącym syropem.
                • Miksujemy przez 2-3 minuty do uzyskania sztywnej piany.
                  • Pianę przekładamy do szprycy i dekorujemy kokilki z kremem.
                    • Pianę przypalamy opalarką do kremy brulee.
                      • Dekorujemy świeżymi malinami i miętą.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości