W leśnym sadzie Daniela Hucika

W leśnym sadzie
W leśnym sadzie

Sposób przygotowania:

  • Mąkę łączymy z białym winem, mlekiem, jajkiem, ziarenkami z 1 laski wanilii.
  • Składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
  • Żurawinę zalewamy czerwonym winem i 100 gram cukru.
  • Następnie gotujemy na małym ogniu, do uzyskania konsystencji kisielu.
  • 150 gram cukru karmelizujemy z nasionkami z laski wanilii.
  • Skarmelizowany cukier zalewamy śmietanką i solimy.
  • Zdejmujemy z ognia.
  • Jabłka kroimy w ósemki, zanurzamy w cieście i smażymy na maśle klarowanym na złoto.
  • Podajemy z łyżką kisielu żurawinowego i łyżką sosu karmelowego.
podziel się:

Pozostałe wiadomości