W leśnym sadzie Daniela Hucika

W leśnym sadzie
W leśnym sadzie

Sposób przygotowania:

  • Mąkę łączymy z białym winem, mlekiem, jajkiem, ziarenkami z 1 laski wanilii.
    • Składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
      • Żurawinę zalewamy czerwonym winem i 100 gram cukru.
        • Następnie gotujemy na małym ogniu, do uzyskania konsystencji kisielu.
          • 150 gram cukru karmelizujemy z nasionkami z laski wanilii.
            • Skarmelizowany cukier zalewamy śmietanką i solimy.
              • Zdejmujemy z ognia.
                • Jabłka kroimy w ósemki, zanurzamy w cieście i smażymy na maśle klarowanym na złoto.
                  • Podajemy z łyżką kisielu żurawinowego i łyżką sosu karmelowego.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości