Sposób przygotowania:
Lody waniliowe
- Żółtka ucieramy z cukrem.
- Śmietankę ubijamy na sztywno.
- Z lasek wanilii wyjmujemy ziarenka.
- Łączymy wszystkie składniki i miksujemy na niskich obrotach.
- Gotową masę przekładamy do pojemnika i przykrywamy.
- Wkładamy do zamrażalnika na minimum 4 godziny.
Lody kawowe
- Żółtka ucieramy z cukrem.
- Śmietankę ubijamy na sztywno.
- Wszystkie składniki łączymy i miksujemy na niskich obrotach.
- Gotową masę przekładamy do pojemnika i przykrywamy.
- Wkładamy do zamrażalnika na minimum 4 godziny.
Sos malinowy
- Wszystkie składniki łączymy i miksujemy.
Kruszonka
- Wszystkie składniki łączymy i mieszamy.
- Powstałą masę kruszymy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 6 minut.
- Na dnie naczynia układamy: lody kawowe, sos malinowy, lody waniliowe i ponownie sos malinowy.
- Na wierzch wykładamy kruszonkę.
- Dekorujemy owocami sezonowymi.
podziel się: