Uprzejmość, wierność, odwaga Ireneusza Osińskiego (Trójmiasto)

Uprzejmość, wierność, odwaga
Uprzejmość, wierność, odwaga

Sposób przygotowania:

  • Kości z dorsza gotujemy w wodzie z dodatkiem soli.
    • Po 15 minutach gotowania dodajemy sos sojowy i bulion dashi.
      • Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez chwilę.
        • Odcedzamy bulion przez sito.
          • Dodajemy cukier i śmietanę.
            • Mieszamy.
              • W trakcie mieszania dodajemy sok z połowy cytryny.
                • Wyłączamy palnik, po chwili wrzucamy kawałki pokrojonego dorsza.
                  • Delikatnie mieszamy i po około 15 sekundach wyławiamy rybę łyżką cedzakową.
                    • Rybę umieszczamy w miseczkach.
                      • Dodajemy posiekany szczypior i zalewamy gorącym bulionem.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości