Uprzejmość, wierność, odwaga Ireneusza Osińskiego (Trójmiasto)

Uprzejmość, wierność, odwaga
Uprzejmość, wierność, odwaga

Sposób przygotowania:

  • Kości z dorsza gotujemy w wodzie z dodatkiem soli.
  • Po 15 minutach gotowania dodajemy sos sojowy i bulion dashi.
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez chwilę.
  • Odcedzamy bulion przez sito.
  • Dodajemy cukier i śmietanę.
  • Mieszamy.
  • W trakcie mieszania dodajemy sok z połowy cytryny.
  • Wyłączamy palnik, po chwili wrzucamy kawałki pokrojonego dorsza.
  • Delikatnie mieszamy i po około 15 sekundach wyławiamy rybę łyżką cedzakową.
  • Rybę umieszczamy w miseczkach.
  • Dodajemy posiekany szczypior i zalewamy gorącym bulionem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości