Sposób przygotowania:
● Pokrojone w cienkie paski mięso smażymy z obu stron na patelni..
● Marchew kroimy w paski.
● Cebulę i czosnek siekamy.
● Przygotowane warzywa smażymy na oliwie.
● Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną imbiru.
● Po kilku minutach smażenia wlewamy bulion, sos sojowy i odrobinę octu.
● Zagotowujemy.
● Dodajemy podsmażone mięso i dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż wołowina będzie miękka.
● Przed podaniem dodajemy miód i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Kasza grzybowa
● Mieszankę kasz gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.
● Cebulę kroimy i szklimy na patelni.
● Dodajemy grzyby i chwilę podsmażamy.
● Dodajemy ugotowaną kaszę.
● Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.