Sposób przygotowania:
- Herbatniki Kruszymy w torebce foliowej.
- Masło rozpuszczamyy w kąpieli wodnej i łączymy z herbatnikami.
- Małą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy masę z herbatników i masła na spodzie, dokładnie dociskami.
- Oddzielamy białka od żółtek, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
- Do miski wkładamy twaróg, żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy 2-3 minuty.
- W drugiej misce ubijamy pianę z białek. Łączymy białka z masą serową i wykładamy na spód z herbatników.
- Pieczemy 70 minut w temperaturze 160 °C nad brytfanką w wodą.
- Wiśnie gotujemy z cukrem w garnuszku.
- Po upieczeniu sernik podajemy z sosem wiśniowym
podziel się: