Sposób przygotowania:
- Obrane i pokrojone banany miksujemy z mleczkiem kokosowym
- Powstałą masę przekładamy do płaskiego naczynia i wkładamy do zamrażalnika
- Herbatniki kruszymy i łączymy z roztopionym masłem
- Powstałą masę przekładamy do formy do tarty i ugniatamy, aby powstał spód
- Mase z herbatników wkładamy do lodówki, aby się schłodziła
- Roztapiamy czekoladę w misce w kąpieli wodnej
- Do ciepłej czekolady dodajemy śmietankę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa
- Masę czekoladową pozostawiamy do wystygnięcia
- Wcześniej przygotowany spód z herbatników przykrywamy masą czekoladową i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia
- Podajemy pokrojone w trójkątne kawałki
- Obok kładziemy dwie gałki sorbetu bananowo-kokosowego
- Przyozdabiamy listkami mięty i malinami
podziel się: