Trzy filary zdrowego smaku Alicji Głąbickiej (Warszawa)

Trzy filary zdrowego smaku
Trzy filary zdrowego smaku

Sposób przygotowania:

  • Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy, ba napęczniał.
    • Do gotowego kuskusa dodajemy rodzynki.
      • Przyprawiamy odrobiną kurkumy i kardamonu oraz solą
        • Przy pomocy okrągłej foremki wykładamy kuskus na talerz w formie wieżyczki.
          • Bakłażan i cukinię kroimy w grube plastry
            • Posypujemy odrobiną soli, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą
              • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C
                • Paprykę myjemy i w całości pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C.
                  • Upieczoną paprykę studzimy, obieramy ze skóry i kroimy na trzy części.
                    • 2 pomidory kroimy w plastry.
                      • Wszystkie warzywa w plastrach przekładamy na zmianę tak, by utworzyć wieżyczkę.
                        • Całość przebijamy patyczkiem bambusowym.
                          • Mango, jednego pomidora, awokado i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
                            • Dodajemy posiekaną natkę kolendry i sok z limonki.
                              • Doprawiamy solą i pieprzem.
                                • Przy pomocy okrągłej foremki wykładamy na talerz w formie wieżyczki.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości