Trudna jest droga z morza do gwiazd Adama Jakubiaka (Słupsk)

Trudna jest droga z morza do gwiazd
Trudna jest droga z morza do gwiazd

Sposób przygotowania:

  • Melona i ogórka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę.
  • Filety śledziowe kroimy w kostkę.
  • Wódkę, sok z cytryny i oliwę łączymy i mieszamy.
  • W powstałej marynacie marynujemy
  • W tak przygotowanej marynacie marynujemy przez 15 minut matjasy, melona i ogórka.
  • Cebulę kroimy w cienkie krążki.
  • Szczypiorek i koper siekamy.
  • Krążki cebuli, szczypior i koper dodajemy do zamarynowanych śledzi i dokładnie mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Sos

  • Składniki sosu łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
podziel się:

Pozostałe wiadomości