Topinambur podskarbiego Anny Woźniackiej (Lublin)

Topinambur podskarbiego
Topinambur podskarbiego

Sposób przygotowania:

● Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy z rozmarynem.

● Cebulę kroimy drobno i podsmażamy.

● Do podsmażonej cebuli wrzucamy posiekany czosnek.

● Smażymy przez chwilę i wyjmujemy rozmaryn.

● Topinambur obieramy, myjemy i kroimy w plastry.

● Pokrojony topinambur wrzucamy do garnka i przesmażamy z cebulą i czosnkiem.

● Zalewamy bulionem i gotujemy do czasu, aż topinambur będzie miękki.

● Ugotowany topinambur miksujemy na gładki krem.

● Dolewamy mleko.

● Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

● Wsypujemy zmielone orzechy.

● Dodajemy kilka kropel oleju z orzechów.

podziel się:

Pozostałe wiadomości