Tęsknota emigranta Oli i Romana (Warszawa)

Tęsknota emigranta
Tęsknota emigranta

Sposób przygotowania:

  • Żeberka i skrzydełka gotujemy.
    • Po ugotowaniu odlewamy wodę.
      • Dodajemy wędzony boczek i zalewamy wodą.
        • Gotujemy bulion.
          • W trakcie gotowania dodajemy pokrojoną włoszczyznę.
            • Solimy do smaku.
              • Do gotowego bulionu dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę
                • Doprawiamy pieprzem.
                  • Kiszone ogórki obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
                    • Gdy ziemniaki będą miękkie wyciągamy mięso i pora.
                      • Dodajemy starte ogórki.
                        • W razie potrzeby dodajemy wodę z kiszonych ogórków.
                          • Podajemy z odrobiną śmietany.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości