Tęsknota emigranta Oli i Romana (Warszawa)

Tęsknota emigranta
Tęsknota emigranta

Sposób przygotowania:

  • Żeberka i skrzydełka gotujemy.
  • Po ugotowaniu odlewamy wodę.
  • Dodajemy wędzony boczek i zalewamy wodą.
  • Gotujemy bulion.
  • W trakcie gotowania dodajemy pokrojoną włoszczyznę.
  • Solimy do smaku.
  • Do gotowego bulionu dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę
  • Doprawiamy pieprzem.
  • Kiszone ogórki obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
  • Gdy ziemniaki będą miękkie wyciągamy mięso i pora.
  • Dodajemy starte ogórki.
  • W razie potrzeby dodajemy wodę z kiszonych ogórków.
  • Podajemy z odrobiną śmietany.
podziel się:

Pozostałe wiadomości