Tęczowe dance show Anny Śliżewskiej (Suwałki)

Tęczowe dance show
Tęczowe dance show

Sposób przygotowania:

  • Ciastka kruszymy drobno.
  • Dodajemy roztopione masło i bardzo dokładnie mieszamy.
  • Formę o średnicy 20 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
  • Na spód formy wysypujemy masę z ciastek.
  • Dokładnie wciskamy w dno.
  • Spód schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
  • W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki na masę (oprócz barwników spożywczych)
  • Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  • Przygotowaną masę rozdzielamy do 6 miseczek.
  • Do każdej części masy dodajemy minimalną ilość barwnika.
  • Każda miseczka to inny kolor barwnika.
  • Schłodzony spód wyjmujemy z lodówki.
  • Na spód po kolei wylewamy kolejne części masy.
  • Pieczemy w temperaturze 170ºC (bez termoobiegu) przez około 60 minut.
  • Gotowe ciasto studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
  • Ciasto pozostawiamy w lodówce na noc.
  • Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
  • Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
  • Ubitą śmietanę umieszczamy na wierzchu ciasta.
podziel się:

Pozostałe wiadomości