Tęczowe dance show Anny Śliżewskiej (Suwałki)

Tęczowe dance show
Tęczowe dance show

Sposób przygotowania:

  • Ciastka kruszymy drobno.
    • Dodajemy roztopione masło i bardzo dokładnie mieszamy.
      • Formę o średnicy 20 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
        • Na spód formy wysypujemy masę z ciastek.
          • Dokładnie wciskamy w dno.
            • Spód schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
              • W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki na masę (oprócz barwników spożywczych)
                • Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
                  • Przygotowaną masę rozdzielamy do 6 miseczek.
                    • Do każdej części masy dodajemy minimalną ilość barwnika.
                      • Każda miseczka to inny kolor barwnika.
                        • Schłodzony spód wyjmujemy z lodówki.
                          • Na spód po kolei wylewamy kolejne części masy.
                            • Pieczemy w temperaturze 170ºC (bez termoobiegu) przez około 60 minut.
                              • Gotowe ciasto studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
                                • Ciasto pozostawiamy w lodówce na noc.
                                  • Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
                                    • Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
                                      • Ubitą śmietanę umieszczamy na wierzchu ciasta.
                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości