Tatarzyn na karym koniu posadzony Michała Szubskiego (Białystok)

Tatarzyn na karym koniu posadzony
Tatarzyn na karym koniu posadzony

Sposób przygotowania:

  • Cebule kroimy w cienkie paski.
  • Pokrojone cebule podsmażamy na oleju.
  • Dodajemy starte jabłko, rodzynki i drobno posiekanego ogórka.
  • Całość smażymy jeszcze przez chwilę.
  • Koncentrat pomidorowy rozcieńczamy z odrobiną wody i dodajemy do pozostałych składników.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Śledzie kroimy w wąskie paski.
  • Pokrojonego śledzia układamy w salaterce przekładając go warstwami przygotowanego farszu.
  • Odstawiamy do lodówki, najlepiej na 48 godzin.
  • Śledzie podajemy na pumperniklu pokrojonym w trójkąty.
podziel się:

Pozostałe wiadomości