Szybkie trio Andiego Mancina (Bielsko-Biała)

Szybkie trio
Szybkie trio

Risotto - Sposób przygotowania:

  • przepłukać i oczyścić małże i krewetki; na rondel wlać oliwę i wrzucić posiekaną drobno cebulę i czosnek (trzymać na niewielkim ogniu do zeszklenia);
    • trzymając nadal na ogniu dodać ryż
      • całość dusimy, podlewając porcjami bulionu i wina (całość mieszamy, aż ryż wchłonie płyny)
        • dodajemy wcześniej przygotowane owoce morza i całość nadal gotujemy;
          • na 10 min przed końcem gotowania przyprawić solą, pieprzem i pietruszką

            Linguine - Sposób przygotowania:

            • obrać ziemniaki i pokroić w drobną kostkę
              • usunąć ogonki z fasolki i starannie umyć
                • wrzucić ziemniaki i fasolkę do garnka z posoloną wodą
                  • gotować warzywa, a pod koniec gotowania dodać makaron
                    • kiedy makaron będzie ugotowany odcedzić, pozostawiając w garnku jednak trochę wody i przelać wszystko do miski
                      • osuszyć liście bazylii i wrzucić do blendera razem z parmezanem, czosnkiem i oliwkami, a następnie całość drobno posiekać;
                        • dodać wszystko do wcześniej przygotowanego makaronu i podać

                          Spaghetti - Sposób przygotowania:

                          • cukinię umyć i pokroić w kostkę
                            • smażyć cukinie na patelni z oliwą z oliwek, papryką i czosnkiem
                              • przepłukać krewetki i smażyć na dużej patelni z odrobiną oleju
                                • do krewetek w czasie smażenia dodać cukinię i wszystko podlewać białym winem
                                  • w osobnym naczyniu ugotować makaron
                                    • makaron odsączyć i wyłożyć do patelni z krewetkami, a następnie całość smażyć przez 1-2 min

                                      Podawać na gorąco.

                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości