Szybkie trio Andiego Mancina (Bielsko-Biała)

Szybkie trio
Szybkie trio

Risotto - Sposób przygotowania:

  • przepłukać i oczyścić małże i krewetki; na rondel wlać oliwę i wrzucić posiekaną drobno cebulę i czosnek (trzymać na niewielkim ogniu do zeszklenia);
  • trzymając nadal na ogniu dodać ryż
  • całość dusimy, podlewając porcjami bulionu i wina (całość mieszamy, aż ryż wchłonie płyny)
  • dodajemy wcześniej przygotowane owoce morza i całość nadal gotujemy;
  • na 10 min przed końcem gotowania przyprawić solą, pieprzem i pietruszką

Linguine - Sposób przygotowania:

  • obrać ziemniaki i pokroić w drobną kostkę
  • usunąć ogonki z fasolki i starannie umyć
  • wrzucić ziemniaki i fasolkę do garnka z posoloną wodą
  • gotować warzywa, a pod koniec gotowania dodać makaron
  • kiedy makaron będzie ugotowany odcedzić, pozostawiając w garnku jednak trochę wody i przelać wszystko do miski
  • osuszyć liście bazylii i wrzucić do blendera razem z parmezanem, czosnkiem i oliwkami, a następnie całość drobno posiekać;
  • dodać wszystko do wcześniej przygotowanego makaronu i podać

Spaghetti - Sposób przygotowania:

  • cukinię umyć i pokroić w kostkę
  • smażyć cukinie na patelni z oliwą z oliwek, papryką i czosnkiem
  • przepłukać krewetki i smażyć na dużej patelni z odrobiną oleju
  • do krewetek w czasie smażenia dodać cukinię i wszystko podlewać białym winem
  • w osobnym naczyniu ugotować makaron
  • makaron odsączyć i wyłożyć do patelni z krewetkami, a następnie całość smażyć przez 1-2 min

Podawać na gorąco.

podziel się:

Pozostałe wiadomości