Sposób przygotowania:
● Mięso mielone smażymy na dużej patelni.
● Mięso doprawiamy solą i pieprzem.
● Dodajemy obrane i pokrojone warzywa.
● Dolewamy wino i redukujemy.
● Dodajemy bulion i ponownie redukujemy.
● Dodajemy pomidory bez skórki.
● Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i przyprawy według uznania.
● Bataty obieramy i kroimy.
● Obrane bataty smażymy w garnku przez kilka minut.
● Podsmażone bataty zalewamy wodą.
● Redukujemy wodę.
● Ugotowane bataty blendujemy z papryczką chili
● Kalafior kroimy w różyczki.
● Pokrojonego kalafiora wkładamy do miski.
● Dodajemy oliwy i mieszamy.
● Kalafiora wkładamy do naczynia żaroodpornego.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 40 minut.
● Usmażone mięso układamy w naczyniach żaroodpoernych.
● Na mięsie układamy bataty.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 40 minut.
● Naczynia układamy na drewnianych deskach.
● Różyczki kalafiora układamy obok naczyń.