Szczypta refleksji Danuty Begiedza (Słupsk)

Szczypta refleksji
Szczypta refleksji

Sposób przygotowania:

  • Żółtka oddzielamy od białek.
  • Białka ubijamy z cukrem na sztywno.
  • W trakcie ubijania dodajemy pojedynczo żółtka.
  • Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.
  • Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
  • Przygotowane ciasto wylewamy do formy.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

Krem

  • Śmietankę z mascarpone ubijamy na sztywno.
  • Świeżą miętę ucieramy z brązowym cukrem.
  • Upieczony biszkopt dzielimy na cztery części.
  • Każdą część smarujemy kremem z mascarpone
  • Na wierzch układamy pokrojone kawałki ananasa i smarujemy pastą z mięty.
podziel się:

Pozostałe wiadomości