Szarpidruty grają reggae Magdy Soczawy (Warszawa)

Szarpidruty grają reggae
Szarpidruty grają reggae

Sposób przygotowania:

  • Łopatkę wieprzową nakłuwamy w kilku miejscach
  • Blendujemy oliwę z sokiem pomarańczowym, zaparzoną kawą, czosnkiem, oregano, majerankiem i papryczkami chilli
  • Nacieramy marynatą mięso i zostawiamy na 20 godzin w lodówce
  • Zamarynowane mięso pieczemy 3-4 godziny w temperaturze 160 °C
  • Po wyjęciu z piekarnika mięso zostawiamy na około 15 minut, aby odpoczęło
  • Dzielimy mięso na drobne kawałki

Sposób przygotowania salsy:

  • Kukurydzę odsączamy i myjemy
  • Dodajemy posiekaną kolendrę, czerwoną cebulę, sok z limonki, paprykę chili, sól i pieprz
  • Składniki dokładnie mieszamy

Przystawkę podajemy z grzankami z chleba kubańskiego

podziel się:

Pozostałe wiadomości