Sylwetka bikini Eweliny Kondrakiewicz (Zamość)

Sylwetka bikini
Sylwetka bikini

Sposób przygotowania:

  • Karkówkę kroimy na mniejsze kawałki.
    • Mięso nacieramy pieprzem solą oraz papryką i odstawiamy na noc
      • Cebulę obieramy i kroimy na 4 części.
        • Marchewkę kroimy w talarki.
          • Karkówkę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
            • Dodajemy pokrojone warzywa i podlewamy wywarem.
              • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 przez minimum półtorej godziny.

                Placuszki z cukinii

                • Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach.
                  • W misce łączymy startą cukinię z jajkami.
                    • Dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę oraz sól i pieprz.
                      • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i porcjami smażymy placuszki na złoty kolor.
                        • Usmażone placuszki odsączamy na ręcznikach papierowych.

                          Sos

                          • Kurki dokładnie oczyszczamy.
                            • Na patelni smażymy pokrojoną cebulkę i dodajemy kurki
                              • Smażymy do czasu, aż grzyby zmiękną.
                                • Dodajemy śmietankę cały czas mieszając.
                                  • Posypujemy parmezanem i doprawiamy do smaku.
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości