Sposób przygotowania:
- Karkówkę kroimy na mniejsze kawałki.
- Mięso nacieramy pieprzem solą oraz papryką i odstawiamy na noc
- Cebulę obieramy i kroimy na 4 części.
- Marchewkę kroimy w talarki.
- Karkówkę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
- Dodajemy pokrojone warzywa i podlewamy wywarem.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 przez minimum półtorej godziny.
Placuszki z cukinii
- Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- W misce łączymy startą cukinię z jajkami.
- Dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę oraz sól i pieprz.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i porcjami smażymy placuszki na złoty kolor.
- Usmażone placuszki odsączamy na ręcznikach papierowych.
Sos
- Kurki dokładnie oczyszczamy.
- Na patelni smażymy pokrojoną cebulkę i dodajemy kurki
- Smażymy do czasu, aż grzyby zmiękną.
- Dodajemy śmietankę cały czas mieszając.
- Posypujemy parmezanem i doprawiamy do smaku.
podziel się: