Sylwetka bikini Eweliny Kondrakiewicz (Zamość)

Sylwetka bikini
Sylwetka bikini

Sposób przygotowania:

  • Karkówkę kroimy na mniejsze kawałki.
  • Mięso nacieramy pieprzem solą oraz papryką i odstawiamy na noc
  • Cebulę obieramy i kroimy na 4 części.
  • Marchewkę kroimy w talarki.
  • Karkówkę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Dodajemy pokrojone warzywa i podlewamy wywarem.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 przez minimum półtorej godziny.

Placuszki z cukinii

  • Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • W misce łączymy startą cukinię z jajkami.
  • Dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę oraz sól i pieprz.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i porcjami smażymy placuszki na złoty kolor.
  • Usmażone placuszki odsączamy na ręcznikach papierowych.

Sos

  • Kurki dokładnie oczyszczamy.
  • Na patelni smażymy pokrojoną cebulkę i dodajemy kurki
  • Smażymy do czasu, aż grzyby zmiękną.
  • Dodajemy śmietankę cały czas mieszając.
  • Posypujemy parmezanem i doprawiamy do smaku.
podziel się:

Pozostałe wiadomości