Sposób przygotowania:
● Mięso oczyszczamy i porcjujemy na około 2-3 centymetrowe kotlety.
● Olej, sos rybny, sos ostrygowy i sos sojowy łączymy i dokładnie mieszamy.
● Do powstałej mieszanki dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, czosnek i pokrojoną w piórka cebulę.
● Kotlety umieszczamy w powstałej marynacie i wkładamy do lodówki na 12 godzin.
● Zamarynowane mięso smażymy na mocno rozgrzanej patelni przez około 5 minut.
● Podsmażone kotlety ponownie umieszczamy w marynacie i gotujemy maksymalnie przez 3 godziny.
● Powstały w trakcie gotowania sos przecedzamy, tak by był całkowicie gładki.
● Sos doprawiamy solą.
● Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
● Ugotowane ziemniaki ubijamy z masłem.
● Marchewkę kroimy w bardzo cienkie paski.
● Paski marchewki blanszujemy, a następnie podsmażamy na patelni z dodatkiem masła i miodu.