Sposób przygotowania:
Tatar
● Świeżą rybę wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę.
● Rybę wyjmujemy z zamrażalnika, rozmrażamy i mielimy za pomocą maszynki do mięsa.
● Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby.
● Lekko mieszamy.
● Doprawiamy solą i pieprzem.
● Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Pasta
● Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę.
● Połówki awokado obieramy i siekamy drobno.
● Skrapiamy cytryną i dodajemy oliwę z oliwek.
● Dodajemy posiekaną kolendrę, drobno pokrojoną paprykę, chilli, poszatkowany czosnek, sól oraz pieprz.
● Gotowy tatar umieszczamy na kromkach bagietki posmarowanych odrobiną masła.
Podajemy z limonką i pastą z awokado.
podziel się: