Świadoma kreacja Rafała Roguszki (Szczecin)

Świadoma kreacja
Świadoma kreacja

Sposób przygotowania:

Tatar

● Świeżą rybę wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę.

● Rybę wyjmujemy z zamrażalnika, rozmrażamy i mielimy za pomocą maszynki do mięsa.

● Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby.

● Lekko mieszamy.

● Doprawiamy solą i pieprzem.

● Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.

Pasta

● Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę.

● Połówki awokado obieramy i siekamy drobno.

● Skrapiamy cytryną i dodajemy oliwę z oliwek.

● Dodajemy posiekaną kolendrę, drobno pokrojoną paprykę, chilli, poszatkowany czosnek, sól oraz pieprz.

● Gotowy tatar umieszczamy na kromkach bagietki posmarowanych odrobiną masła.

Podajemy z limonką i pastą z awokado.

podziel się:

Pozostałe wiadomości