Strzał w dziesiątkę Andrzeja Barańskiego (Wrocław)

Strzał w dziesiatkę
Strzał w dziesiatkę

Zrazy - Sposób przygotowania:

  • Schab z dzika kroimy na około 2 centymetrowe plastry i rozbijamy jak kotlety.
  • Smarujemy musztardą i kładziemy słoninę w słupkach, słupki ogórka kiszonego, pasek pora, oraz ugotowane suszone grzyby.
  • Zwijamy w roladę i spinamy wykałaczką.
  • Zawinięte mięso oprószamy mąką i podsmażamy na oleju.
  • Przekładamy do rondla i zalewamy wodą.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Gotujemy, aż rolady będą miękkie.
  • Uzyskany sos zaprawiamy słodką śmietaną.

Puree - Sposób przygotowania:

  • Gotujemy ziemniaki.
  • Ugotowane ziemniaki odcedzamy, dodajemy mleko oraz masło.
  • Ucieramy na gładką masę.
  • Szpinak usmażymy na patelni
  • Dodajemy ząbek sprasowanego
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Gotowy szpinak dodajemy do ziemniaki i ucieramy.

Buraczki - Sposób przygotowania:

  • Buraki gotujemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju
  • Wrzucamy pokrojoną w kostkę małą cebulkę i starte jabłko.
  • Chwilę smażymy
  • Dodajemy buraki
  • Dodajemy ocet jabłkowy
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości