Strzał w dziesiątkę Andrzeja Barańskiego (Wrocław)

Strzał w dziesiatkę
Strzał w dziesiatkę

Zrazy - Sposób przygotowania:

  • Schab z dzika kroimy na około 2 centymetrowe plastry i rozbijamy jak kotlety.
    • Smarujemy musztardą i kładziemy słoninę w słupkach, słupki ogórka kiszonego, pasek pora, oraz ugotowane suszone grzyby.
      • Zwijamy w roladę i spinamy wykałaczką.
        • Zawinięte mięso oprószamy mąką i podsmażamy na oleju.
          • Przekładamy do rondla i zalewamy wodą.
            • Doprawiamy solą i pieprzem.
              • Gotujemy, aż rolady będą miękkie.
                • Uzyskany sos zaprawiamy słodką śmietaną.

                  Puree - Sposób przygotowania:

                  • Gotujemy ziemniaki.
                    • Ugotowane ziemniaki odcedzamy, dodajemy mleko oraz masło.
                      • Ucieramy na gładką masę.
                        • Szpinak usmażymy na patelni
                          • Dodajemy ząbek sprasowanego
                            • Doprawiamy solą i pieprzem.
                              • Gotowy szpinak dodajemy do ziemniaki i ucieramy.

                                Buraczki - Sposób przygotowania:

                                • Buraki gotujemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
                                  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju
                                    • Wrzucamy pokrojoną w kostkę małą cebulkę i starte jabłko.
                                      • Chwilę smażymy
                                        • Dodajemy buraki
                                          • Dodajemy ocet jabłkowy
                                            • Doprawiamy solą i pieprzem.
                                              podziel się:

                                              Pozostałe wiadomości