Zrazy - Sposób przygotowania:
- Schab z dzika kroimy na około 2 centymetrowe plastry i rozbijamy jak kotlety.
- Smarujemy musztardą i kładziemy słoninę w słupkach, słupki ogórka kiszonego, pasek pora, oraz ugotowane suszone grzyby.
- Zwijamy w roladę i spinamy wykałaczką.
- Zawinięte mięso oprószamy mąką i podsmażamy na oleju.
- Przekładamy do rondla i zalewamy wodą.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Gotujemy, aż rolady będą miękkie.
- Uzyskany sos zaprawiamy słodką śmietaną.
Puree - Sposób przygotowania:
- Gotujemy ziemniaki.
- Ugotowane ziemniaki odcedzamy, dodajemy mleko oraz masło.
- Ucieramy na gładką masę.
- Szpinak usmażymy na patelni
- Dodajemy ząbek sprasowanego
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Gotowy szpinak dodajemy do ziemniaki i ucieramy.
Buraczki - Sposób przygotowania:
- Buraki gotujemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju
- Wrzucamy pokrojoną w kostkę małą cebulkę i starte jabłko.
- Chwilę smażymy
- Dodajemy buraki
- Dodajemy ocet jabłkowy
- Doprawiamy solą i pieprzem.
podziel się: