Start up Artura Racickiego (Warszawa)

Start up
Start up

Sposób przygotowania:

● Krewetki myjemy, obieramy i wkładamy do naczynia.

● Dodajemy sól, pieprz, chili, posiekany czosnek, ocet jabłkowy i wino.

● Mieszamy i odstawiamy na 30 minut.

● Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.

● Limonki parzymy i kroimy na cienkie plasterki.

● Blachę do pieczenia wykładamy papierem.

● Na papier wykładamy masło i wstawiamy na chwilę do piekarnika, aby masło się rozpuściło.

● Wyciągamy blachę i układamy na niej plasterki limonki.

● Blachę ponownie wkładamy do piekarnika na pięć minut, po czym znów wyjmujemy.

● Odsączamy krewetki i układamy na blaszce, na plastrach limonki.

● Pieczemy przez około 10 minut.

Sos

● Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.

● Do startego ogórka dodajemy jogurt, posiekany koperek i szczypiorek, przyprawy i sok z limoki.

● Dokładnie mieszamy.

● Krewetki podajemy na przygotowanym sosie.

podziel się:

Pozostałe wiadomości