Śmietankowy Orient Express Joanny Dobrowolskiej (Warszawa)

 Śmietankowy Orient Express
Śmietankowy Orient Express
Deser

Sposób przygotowania:

  • Owoce marakui kroimy na pół i wydrążamy.
  • Miąższ przelewamy do miseczki.
  • Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody.
  • Śmietankę mieszamy z miodem i ziarenkami wanilii (laskę wanilii należy przekroić na pół i wydrążyć ziarenka wanilii).
  • Do żelatyny dodajemy 4 łyżki gorącej wody i dokładnie mieszamy, aby się rozpuściła.
  • Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do śmietanki, cały czas mieszając.
  • Gotową masę wlewamy do wydrążonych połówek marakui i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia, na około 1 godzinę.
  • Na koniec dekorujemy miąższem z marakui i listkami melisy.
podziel się:

Pozostałe wiadomości