Sposób przygotowania:
- Rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i chili
- Podajemy na ciepło w sosjerkach, jako dodatek do bezy
Sposób przygotowania:
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C.
- Białka ubijamy.
- W międzyczasie dodajemy cukier puder i ubijamy na jednolitą masę.
- Gdy masa zacznie mocno gęstnieć, dodajemy sok z cytryny i skrobię ziemniaczaną.
- Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Wkładamy do piekarnika na 5 minut.
- Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę na 150 °C.
- Pieczemy 1,5 godziny i studzimy w uchylonym piekarniku.
Sposób przygotowania:Ubijamy śmietanę na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i cukier wanilinowy.Dodajemy mascarpone, sok z cytryny i miksujemy na jednolity krem. Mus truskawkowy: Truskawki miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy żelatynę. Spód bezy smarujemy na przemian kremem z mascarpone i musem truskawkowym, powtarzamy czynność dwa razy.Górę bezy dekorujemy świeżymi owocami.
podziel się: