Słodko jest być ostrym Macieja Dejnackiego (Warszawa)

Słodko jest być ostrym
Słodko jest być ostrym

Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy.
  • Przekrawamy pierś tak, aby stworzyć wewnętrzną kieszeń na nadzienie.
  • Mięso posypujemy przyprawami.
  • Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki.
  • Kroimy kilka cienkich plastrów wędliny.
  • Kroimy kilka cienkich plastrów sera żółtego.
  • Ogórki kiszone kroimy w drobne plastry.
  • Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do naszych zrobionych w piersi z kurczaka
  • Kieszeń zamykamy za pomocą kilku wykałaczek.
  • Obieramy bataty i kroimy na drobne plastry.
  • Bataty układamy na blasze i posypujemy przyprawami
  • Pieczemy w temperaturze 200°C przez 30 minut.
  • Rukolę, sałatę lodową i pomidorki koktajlowe myjemy
  • Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.
  • Rozdrabniamy sałatę lodową.
  • Cebulę kroimy w pióra.
  • Dodajemy rukolę.
  • Wszystkie składniki sałatki mieszamy.
  • Kurczaka smażymy na patelni uprzednio pokrytej bezkalorycznym olejem.
  • Upieczone bataty i smażonego kurczaka układamy na talerzu.
  • Podajemy z sałatką przyozdobioną dipem z octu balsamicznego.
podziel się:

Pozostałe wiadomości