Sposób przygotowania:
- Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy.
- Przekrawamy pierś tak, aby stworzyć wewnętrzną kieszeń na nadzienie.
- Mięso posypujemy przyprawami.
- Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki.
- Kroimy kilka cienkich plastrów wędliny.
- Kroimy kilka cienkich plastrów sera żółtego.
- Ogórki kiszone kroimy w drobne plastry.
- Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do naszych zrobionych w piersi z kurczaka
- Kieszeń zamykamy za pomocą kilku wykałaczek.
- Obieramy bataty i kroimy na drobne plastry.
- Bataty układamy na blasze i posypujemy przyprawami
- Pieczemy w temperaturze 200°C przez 30 minut.
- Rukolę, sałatę lodową i pomidorki koktajlowe myjemy
- Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.
- Rozdrabniamy sałatę lodową.
- Cebulę kroimy w pióra.
- Dodajemy rukolę.
- Wszystkie składniki sałatki mieszamy.
- Kurczaka smażymy na patelni uprzednio pokrytej bezkalorycznym olejem.
- Upieczone bataty i smażonego kurczaka układamy na talerzu.
- Podajemy z sałatką przyozdobioną dipem z octu balsamicznego.
podziel się: