Słodkie skarby z pajęczyną Moniki Goździalskiej

Słodkie skarby z pajęczyną
Słodkie skarby z pajęczyną

Sposób przygotowania:

  • Oddzielamy żółtka od białek
    • Do żółtek dodajemy 300g cukru oraz mascarpone i ubijamy.
      • Osobno ubijamy białka na sztywną pianę.
        • Pianę z białek dodajemy do ubitych żółtek delikatnie mieszając łyżką.
          • Maliny ugniatamy widelcem z resztą cukru i podgrzewamy w rondelku.
            • Upieczonego naleśnika układamy na płaskim talerzu
              • Na środku naleśnika układamy masę z jajek i mascarpone oraz pokrojone owoce i zamykamy sakiewkę.
                • Sakiewkę układamy na musie z malin i dekorujemy owocami.

                  Sposób przygotowania:

                  • Do jajek dodajemy odrobinę soli i ubijamy.
                    • Dodajemy mąkę, oraz mleko i wodę.
                      • Dokładnie mieszamy.
                        • Naleśniki smażymy na klarowanym maśle na płaskiej patelni.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości