Słodkie skarby z pajęczyną Moniki Goździalskiej

Słodkie skarby z pajęczyną
Słodkie skarby z pajęczyną

Sposób przygotowania:

  • Oddzielamy żółtka od białek
  • Do żółtek dodajemy 300g cukru oraz mascarpone i ubijamy.
  • Osobno ubijamy białka na sztywną pianę.
  • Pianę z białek dodajemy do ubitych żółtek delikatnie mieszając łyżką.
  • Maliny ugniatamy widelcem z resztą cukru i podgrzewamy w rondelku.
  • Upieczonego naleśnika układamy na płaskim talerzu
  • Na środku naleśnika układamy masę z jajek i mascarpone oraz pokrojone owoce i zamykamy sakiewkę.
  • Sakiewkę układamy na musie z malin i dekorujemy owocami.

Sposób przygotowania:

  • Do jajek dodajemy odrobinę soli i ubijamy.
  • Dodajemy mąkę, oraz mleko i wodę.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Naleśniki smażymy na klarowanym maśle na płaskiej patelni.
podziel się:

Pozostałe wiadomości