Słodki Giorgio Agnieszki Makuch (Kielce)

Słodki Giorgio
Słodki Giorgio

Sposób przygotowania:

  • Zaparzamy espresso i odstawimy do ostudzenia.
  • Do miski wlewamy śmietanę i miksujemy przez 3 minuty.
  • Do zmiksowanej śmietany dodajemy mascarpone i ponownie miksujemy.
  • Po 2 minutach wsypujemy fix do śmietany i miksujemy
  • Dodajemy 3 żółtka i cukier puder.
  • Całość miksujemy jeszcze przez 2 minuty.
  • Do ostudzonej kawy wlewamy likier.
  • Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.
  • Biszkopty maczamy w kawie z likierem i układamy na blasze.
  • Gdy wyłożymy cały spód na wierzchu rozprowadzamy krem.
  • Druga część biszkoptów maczanych w kawie układamy na warstwie kremu.
  • Wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.
  • Deser wkładamy do lodówki na 2 godziny.
podziel się:

Pozostałe wiadomości