Skarby Kapitana Nemo Bartka Bala (Szczecin)

Skarby Kapitana Nemo
Skarby Kapitana Nemo

Sposób przygotowania:

  • W dużym garnku rozgrzewamy oliwę.
    • Wrzucamy pokrojone w kostkę cebule, por, seler oraz koper włoski.
      • Dolewamy wina i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
        • Dodajemy posiekany czosnek i pomidory.
          • Gotujemy przez około 10 minut.
            • Dodajemy szafran, skórki pomarańczy, przecier pomidorowy, kawałki ryb, owoce morza i zalewamy wodą.
              • Doprawiamy pieprzem.
                • Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 40 minut.
                  • Umieszczamy sito nad drugim dużym garnkiem.
                    • Przelewamy zupę przez sito i mocno wyciskamy.
                      • Dodajemy ostrygi i gotujemy około 4 minut.
                        • Podajemy z grzankami i startym serem Gruyere
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości