Sposób przygotowania:
- W garnku zagotowujemy wodę.
- Dodajemy kostki bulionowe, przetarte pomidory i koncentrat pomidorowy.
- Wyciskamy sok z pomarańczy i dodajemy do gotującej się zupy.
- Dodajemy oregano, słodką paprykę, liść kolendry i cukier trzcinowy.
- Ugotowaną zupę odstawiamy na 15 minut.
- Dodajemy śmietanę 18% i dokładnie mieszamy.
- Pomidory koktajlowe kroimy w kostkę.
- Ryż gotujemy w osolonej wodzie przez około 15-20 minut.
- Ugotowany ryż układamy w głębokim talerzu.
- Dodajemy pokrojone pomidory i zalewamy zupą.
- Zupę przyozdabiamy łyżką ubitej śmietanki 30%
·700 g przetartych pomidorów·300 g koncentratu pomidorowego·4 kostki bulionu warzywnego·4 pomarańcze·2 pomidory malinowe·1½ litra przegotowanej wody·1 łyżka cukru trzcinowego·2 łyżki oregano·1 łyżka słodkiej papryki·Liść kolendry·Sól·Pieprz·100g śmietany 18% ·200 ml śmietanki 30% ·200 g ryżu
podziel się: