Siłacz w ukryciu Macieja Dejnackiego (Warszawa)

Siłacz w ukryciu
Siłacz w ukryciu

Sposób przygotowania:

  • Łososia siekamy drobno
  • Cebule kroimy w drobną kostkę, delikatnie solimy i odstawiamy, aby zmiękła
  • Gotujemy 5 jaj na twardo
  • Ugotowane jajka odstawiamy do wystygnięcia, a następnie oddzielamy białko od żółtka.
  • Białka i żółtka ścieramy do oddzielnych misek.
  • Szczypiorek siekamy.
  • Marchewki gotujemy w parowarze na półtwardo.
  • Mieszamy odrobinę majonezu z jogurtem naturalnym.
  • Układamy warstwy.
  • Na dnie płaskiego naczynia układamy rozdrobnionego łososia.
  • Następnie kładziemy startą marchewkę, jogurt z majonezem, pokrojoną cebule, warstwę z żółtek, ponownie jogurt z majonezem, starte białka jajek, a na koniec szczypiorek.
  • Podajemy z pieczywem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości