"Schadzka warzywna", "Do trzech razy sztuka" i "Z Grecji do Brazylii" na stole wizażystki

Elektryczna schadzka warzywna
Elektryczna schadzka warzywna

PAULINA SOBOTA- przepisy

PRZYSTAWKA

Elektryczna schadzka warzywna

Składniki:

  • 2 brzoskwinie
    • 2 ciabaty
      • 2 łyżki płynnego miodu
        • 4 garście rukoli
          • 4 plastry żółtego sera (delikatnego w smaku)

            Sposób przygotowania:

            Pokrojone w plasterki brzoskwinie układamy na ciabatach. Na wierzch kładziemy rukolę i całość przykrywamy plastrem żółtego sera. Następnie ciabaty polewamy miodem i pieczemy na grillu lubw piekarniku w 180 stopniach. Pieczemy do zarumienienia.

            Składniki:

            • 2 średnie cebule
              • 400 g zielonego ogórka
                • 2 awokado
                  • 0,5 kostki masła
                    • opakowanie krabów (250-300 g) lub opakowanie paluszków surimi
                      • 400 ml majonezu
                        • 2 łyżki musztardy
                          • 2 łyżki ketchupu
                            • 4 szczypty cukru pudru
                              • pieprz i sól
                                • 2 cytryny
                                  • świeży koperek
                                    • brandy do smaku

                                      Sposób przygotowania:

                                      Do pokrojonego w drobną kostkę wydrążonego miąższu awokado, ogórka i cebuli dodajemy rozgniecione ugotowane i ostudzone kraby lub paluszki surimi. Do całości dodajemy masę z majonezu, musztardy, ketchupu i cukru pudru. Dodajemy do smaku pieprz i sól oraz odrobinę brandy. Na koniec skrapiamy cytryną. Gotową, zmieszaną masę wkładamy do łupinek po mango. Mango z farszem podajemy obok ciabaty.

                                      Elektryczna schadzka warzywna
                                      Elektryczna schadzka warzywna
                                      Źródło: TVN

                                      DANIE GŁÓWNE

                                      Do trzech razy sztuka

                                      Składniki:

                                      • 30 dag mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę
                                        • 30 dag piersi z indyka
                                          • 60 dag filetów z dorsza
                                            • papryka czerwona i zielona
                                              • cebula
                                                • 2 - 3 cukinie pokrojone w grube plastry
                                                  • 20 dag pomidorków cherry
                                                    • papryka mielona

                                                      Sposób przygotowania:

                                                      Wkładamy kostki mięsa wieprzowego i indyka do marynaty, po czym odstawiamy je na godzinę do lodówki. Następnie na patyczki nakładamy kolejno: mięso, cukinię i pomidorki. Przed położeniem na grilla lub włożeniem do piekarnika gotowe szaszłyki możemy posmarować olejem, by się lepiej zarumieniły. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z każdej strony, aż szaszłyki nabiorą koloru. Dekorujemy listkami świeżej bazylii.

                                                      Rybę posypujemy solą i bazylią, polewamy olejem i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę kroimy w ćwiartki. Paprykę, cebulę i pomidorki zawijamy w cienkie plastry ryby, tak aby powstały roladki. Na patyczki nabijamy kolejno kawałki cukinii i roladki z ryby. Szaszłyki skrapiamy olejem i opiekamy 5-7 minut w piekarniku w 180 stopniach.

                                                      Marynata do mięsa: mieszamy szczyptę papryki słodkiej, szczyptę ostrej, mielonej i 1 łyżkę ziół prowansalskich oraz 3 łyżki oleju.

                                                      Do trzech razy sztuka
                                                      Do trzech razy sztuka
                                                      Źródło: TVN

                                                      DESER

                                                      Z Grecji do Brazylii z sarkarem

                                                      Składniki:

                                                      • 2 ananasy
                                                        • duży jogurt grecki
                                                          • cukier trzcinowy (czyli sarkar)

                                                            Sposób przygotowania:

                                                            Przekrojonego wzdłuż ananasa z wyżłobionym środkiem używamy jako miseczki. Pokrojone w paski kawałki miąższu umieszczamy ponownie w łupinach, polewamy je jogurtem i posypujemy cukrem. Danie możemy podać od razu lub schłodzić w lodówce.

                                                            Z Grecji do Brazylii z sarkarem
                                                            Z Grecji do Brazylii z sarkarem
                                                            Źródło: TVN

                                                            Autor: TVN

                                                            podziel się:

                                                            Pozostałe wiadomości

                                                            Kogo zobaczymy w półfinałach "Mam Talent!"? Oto lista zwycięzców

                                                            Kogo zobaczymy w półfinałach "Mam Talent!"? Oto lista zwycięzców

                                                            Pierwszy utwór nie spodobał się. Po drugim Marcin Prokop wcisnął ZŁOTY PRZYCISK

                                                            Pierwszy utwór nie spodobał się. Po drugim Marcin Prokop wcisnął ZŁOTY PRZYCISK

                                                            "Nie było dubli, nie ma filtrów, nie ma glamu". Małgorzata Rozenek-Majdan i gwiazdy o "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"

                                                            "Nie było dubli, nie ma filtrów, nie ma glamu". Małgorzata Rozenek-Majdan i gwiazdy o "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"

                                                            W 6. odcinku "MasterChefa Nastolatki" przeniesiemy się do Włoch i... szkolnej stołówki

                                                            W 6. odcinku "MasterChefa Nastolatki" przeniesiemy się do Włoch i... szkolnej stołówki

                                                            "Nie było dubli, nie ma filtrów, nie ma glamu". Małgorzata Rozenek-Majdan i gwiazdy o "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"

                                                            "Nie było dubli, nie ma filtrów, nie ma glamu". Małgorzata Rozenek-Majdan i gwiazdy o "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz"

                                                            "MOJE STARE" - poruszający film Nataszy Parzymies tylko w Playerze!

                                                            "MOJE STARE" - poruszający film Nataszy Parzymies tylko w Playerze!

                                                            Ruszają castingi do 13. edycji "MasterChefa"!

                                                            Ruszają castingi do 13. edycji "MasterChefa"!

                                                            Czy Kamil i Zuza z "Na Wspólnej" będą znowu razem? Co czeka rodzinę Hofferów?

                                                            Czy Kamil i Zuza z "Na Wspólnej" będą znowu razem? Co czeka rodzinę Hofferów?

                                                            Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

                                                            Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!