Sposób przygotowania:
- Do wysokiej patelni wlewamy pół szklanki buliony warzywnego
i dodajemy pokrojonego pora
- Dusimy do momentu zredukowania wywaru
- Następnie dodajemy serek śmietankowy, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
- Na środku rozłożonego ciasta francuskiego układamy warstwami łososia, przygotowaną masę z patelni oraz pokrojoną mozzarellę
- Cisto francuskie nacinamy w paski po bokach i naprzemiennie składamy w warkocz.
- Roztrzepanym żółtkiem smarujemy wierzch i posypujemy rozmarynem
- Wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, pieczemy 40 minut.
PULPA
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę.
- Następnie wrzucamy całą pulpę i pastę, blendujemy.
- Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
- Na dnie miseczki układamy pokrojoną mozzarellę, zalewamy gorącą pulpą i posypujemy bazylią.
- Na talerzu obok podajemy Bułkę z ciasta francuskiego z łososiem
podziel się: