Roztoczańska Rozpusta Anety Krupy (Zamość)

Roztoczańska Rozpusta
Roztoczańska Rozpusta

Sposób przygotowania:

  • Fileta z kurczaka oczyszczamy.
  • Mięso wkładamy do zamrażalnika, aby lekko się zmroziło.
  • Zmrożone mięsko kroimy na cienkie plastry.
  • Z jogurtu, soli, pieprzu, papryki i chilli tworzymy marynatę.
  • Plastry mięsa umieszczamy w marynacie i pozostawiamy na kilka godzin.
  • Mięso wyciągamy, osuszamy i zawijamy z boczkiem.
  • Plastry mięsa obsmażamy na oleju tak, aby uzyskały złocisty kolor.

Sos

  • Na patelni roztapiamy masło.
  • Dodajemy mąkę i smażymy do uzyskania złotego koloru.
  • Dolewamy bulion i gotujemy.
  • Dodajemy owoce.
  • Doprawiamy solą i gotujemy przez kilka minut.

Danie podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości