Rozłożony na macie Andrzeja Suprona (Ikony lat 80-tych)

Rozłożony na macie
Rozłożony na macie

Sposób przygotowania:

  • Comber królika oczyszczamy i rozcinamy, aby powstał płaski „placek”
  • Bakalie parzymy wrzątkiem przez około 2 minut.
  • Sparzone bakalie siekamy.
  • Doprawiamy rozmarynem oraz solą i pieprzem.
  • Na mięso nakładamy poszatkowane bakalie.
  • Lekko oprószamy solą i pieprzem.
  • Mięso umieszczamy na folii aluminiowej natartej olejem.
  • Formujemy roladki.
  • Folię zaciskamy na końcach, tworząc coś na kształt cukierków.
  • Rolady w folii smażymy na patelni pod przykryciem przez 15 minut.
  • Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Ugotowaną kaszę blendujemy przez chwilę.
  • Szalotki obieramy i kroimy w kostkę.
  • Na patelnię wylewamy niewielką ilość oleju.
  • Na lekko rozgrzany tłuszcz wkładamy posiekane szalotki.
  • Dodajemy umyte kurki oraz tymianek i czarny pieprz.
  • Smażymy przez około 10 minut.
  • Dodajemy białe wino i smażymy do czasu, aż alkohol wyparuje.
  • Dodajemy musztardę i śmietanę
  • Doprawiamy solą.
  • Gotujemy do uzyskania konsystencji sosu
  • Warzywa gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.
  • Ugotowane warzywa hartujemy w zimnej wodzie.
  • Warzywa tuż przed podaniem podgrzewamy na maśle z solą i pieprzem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości