Sposób przygotowania:
- Comber królika oczyszczamy i rozcinamy, aby powstał płaski „placek”
- Bakalie parzymy wrzątkiem przez około 2 minut.
- Sparzone bakalie siekamy.
- Doprawiamy rozmarynem oraz solą i pieprzem.
- Na mięso nakładamy poszatkowane bakalie.
- Lekko oprószamy solą i pieprzem.
- Mięso umieszczamy na folii aluminiowej natartej olejem.
- Formujemy roladki.
- Folię zaciskamy na końcach, tworząc coś na kształt cukierków.
- Rolady w folii smażymy na patelni pod przykryciem przez 15 minut.
- Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Ugotowaną kaszę blendujemy przez chwilę.
- Szalotki obieramy i kroimy w kostkę.
- Na patelnię wylewamy niewielką ilość oleju.
- Na lekko rozgrzany tłuszcz wkładamy posiekane szalotki.
- Dodajemy umyte kurki oraz tymianek i czarny pieprz.
- Smażymy przez około 10 minut.
- Dodajemy białe wino i smażymy do czasu, aż alkohol wyparuje.
- Dodajemy musztardę i śmietanę
- Doprawiamy solą.
- Gotujemy do uzyskania konsystencji sosu
- Warzywa gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.
- Ugotowane warzywa hartujemy w zimnej wodzie.
- Warzywa tuż przed podaniem podgrzewamy na maśle z solą i pieprzem.
podziel się: