Rozkosz prostoty Ireneusza Osińskiego (Trójmiasto)

Rozkosz prostoty
Rozkosz prostoty

Sposób przygotowania:

  • Mąkę i cukier wysypujemy na stolnicę.
  • Dodajemy masło.
  • Składniki siekamy nożem.
  • Ręcznie łączymy wszystkie składniki, przecierając w dłoniach tak, aby powstała kruszonka.
  • Gruszki obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
  • Nektarynki kroimy w plastry.
  • Pokrojone gruszki i nektarynki rozkładamy równomiernie na dnie naczynia żaroodpornego.
  • Posypujemy przyprawą korzenną, cynamonem i odrobiną cukru.
  • Na wierzch sypiemy kruszonkę.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 25 minut.
  • Dzielimy na porcje i podajemy na ciepło z gałką lodów śmietankowych.
podziel się:

Pozostałe wiadomości