Rozgrzewka maratończyka Alicji Czabajskiej (Poznań)

Rozgrzewka maratończyka
Rozgrzewka maratończyka
Przystawka

Rozgrzewka maratończyka

Sposób przygotowania:

  • - Polędwiczki cielęce smażymy na patelni na odrobinie oleju soląc je i doprawiając pieprzem.
    • - Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki
      • - Serca karczocha siekamy, dodajemy posiekaną bazylię, łyżeczkę (lub łyżkę zależnie od tego jak ostry sos chcemy uzyskać) musztardy, około dwóch łyżek oliwy z oliwek, sól i świeżo mielony pieprz.
        • - Na koniec dodajemy sok z połowy limonki, kilka kropel soku z cytryny oraz małą łyżeczkę miodu akacjowego.
          • - Mieszamy, aby uzyskać jednolity sos.
            • - Polędwiczki kroimy i układamy na rukoli. Polewamy powstałym wcześniej sosem.
              podziel się:

              Pozostałe wiadomości