Romantyczny poznaniak na Fiordach Tomasza Gołębiewskiego (Łódź)

Romantyczny poznaniak
Romantyczny poznaniak

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce
  • Kapustę drobno siekamy
  • Cebulę kroimy w drobną kostkę
  • Starte ziemniaki łączymy z kapustą i cebulą
  • Powstałą masę odsączamy
  • Dodajemy jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku
  • Placki smażymy na gorącym oleju na złoty kolor
  • Jogurt łączymy z majonezem i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi dwa razy przez wyciskarkę.
  • Dodajemy pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
  • Placki polewamy diper czosnkowym, na wierzch układamy cienkie plastry wędzonego łososia
  • Dekorujemy koperkiem
podziel się:

Pozostałe wiadomości