„Rolki z Nie-Masłem” Marka Rubaszewskiego (Białystok)

Chleb z nie-masłem
Chleb z nie-masłem

Sposób przygotowania:

  • Okrajamy skórki z każdej kromki chleba tostowego. Tak przygotowane kromki lekko rozwałkowujemy.
  • Następnie smarujemy je masłem czekoladowo-orzechowym.
  • Kroimy truskawki na drobne kawałeczki. Pokrojone truskawki układamy na brzegu posmarowanych kromek i zawijamy w roladę.
  • Roztrzepujemy jajka z mlekiem i szczyptą cynamonu.
  • Zwinięte już rolki zanurzamy w jajku i smażymy na maśle, aż się zarumienią z obu stron.
  • Po usmażeniu układamy na wcześniej udekorowany (glazurą lub sosem) talerz i posypujemy cukrem i cynamonem.
  • Podaję na ciepło z owocami, np. truskawkami lub borówkami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości